Az olasz szárított élesztő, a kelt tészták lelke
Olasz szárított élesztővel csodás állagú kelt tészták készülhetnek! Ajánljuk pandorohoz, panettonehoz, colomba kalácshoz, pizzához. Keresse kínálatunkban!
Olaszországnak szinte minden ünnepre van egy jellegzetes édessége, ami sok esetben valamilyen kalács vagy kuglóf. Ezek elkészítése általában nem nehéz, de kétségtelen, hogy sok idő, ezért türelmet igénylő feladat. A tökéletes végeredményhez persze a hozzávalók minőségére is oda kell figyelni, például igen fontos szerepe van a tészta lelkét adó élesztőnek. Annak, aki biztosra szeretne menni, az olasz szárított élesztőt ajánljuk!
Az olasz szárított élesztővel nem lesz nehéz tökéletes kelt tésztát készíteni. Aki szeret sütögetni, már bizonyára megtapasztalta, hogy a kelt tészták egy külön világot alkotnak: oda kell rájuk figyelni, de ha valaki ráérez, csodás dolgokat alkothat belőlük. Érdemes kísérletezni a különféle kalácsokkal, kuglófokkal, fánkokkal és persze az elmaradhatatlan, tradicionális olasz finomsággal, a pizzával! Utóbbihoz célszerű szárított pizza élesztőt vásárolni.
És, hogy miért válasszuk a szárított verziót? Mert sokáig eltartható, hűtés nélkül is, nem kell attól tartani, hogy megpenészedik. Vannak olyan alapanyagok, amiknél fontos a frissesség, azonban az élesztő nem tartozik ezek közé. A tészta minőségét, viselkedését egyáltalán nem befolyásolja, hogy a friss verziót használjuk vagy az olasz szárított élesztő mellett döntünk. A munkát mindig az élesztő felfuttatásával érdemes kezdeni, amihez langyos vízre vagy tejre és egy kis cukorra van szükség. Az élesztőgombák táplálkozni kezdenek a cukorból, aminek köszönhetően hőt és szén dioxidot termelnek. A tészta ettől lesz könnyű, levegős, kellemes szerkezetű.